• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šarm Dunhuanga" u Madlenianumu

Državni ansambl Kine izvešće muzičku predstavu "Šarm Dunhuanga" 14. i 15. februara u Operi-teatru "Madlenianum" u Beogradu, povodom proslave kineske Nove godine.

Kroz tradicionalni ples, muziku i pesmu Beograđanima će predstaviti veličinu i sjaj drevne kineske istorije i kulture, piše u saopštenju.

Kineski grad Dunhuang je istorijski grad sa važnim strateškim položajem na drevnom putu svile, putu kulturne spone Istoka i Zapada. Grad obuhvata i pećine Mogao, svetsko kulturno nasleđe čovečanstva od velike istorijske i umetničke vrednosti.

Fresko-slikarstvo pećina Mogao predstavlja stare kulturno-istorijske živopisne prikaze od koji su nastale veličanstvene, raznovrsne muzičko-igračke scene kao "Vila", "Svirajući lautu na leđima",
"Gromoglasni bubnjevi", "Sveto proleće", "Kalavinka", "Boginja milosrđa sa hiljadu ruku" koje predstavljaju vernu sliku freski iz Dunhuang pećina Mogao sa velikim romantizmom i umetničkim čarima.

Na osnovu priča oslikanih na zidovima pećina Mogao i usmenog predanja naroda Dunhuanga, muzička igra "Šarm Dunhuanga" koristeći tradicionalnu kinesku estetiku, kombinacijom pesme, plesa i muzike, prikazuje esenciju stare kineske muzike i igre.

U predstavi "Šarm Dunhuanga: biće izvedene tačke: "Leteći anđeo", "Kalavinka", "Sveto proleće", "Svirajući lautu na leđima", "Gromoglasni bubnjevi", "Boginja milosrđa sa hiljadu ruku", "Kamilino zvono na putu svile", "Šareno perje" i "Zlatno doba Dunhuanga".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE