• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cela "Juga" na premijeri Glembajevih

Atelje 212 je u petak, 4. februara bio premali da primi sve one koji su želeli da prisustvuju premijernom izvođenju predstave “Glembajevi” reditelja Jagoša Markovića.

Posle 40 godina u Beogradu, a prvi put u Ateljeu 212 održana je predstava "Gospoda Glembajevi" po romanu Miroslava Krleže.

Ekipu ovog kultnog pozorišnog projekta čine eminentne ličnosti srpske glumačke scene, među kojima Tanasije Uzunović, Svetozar Cvetković, Anica Dobra, Branislav Trifunović i drugi, a “džetset ekipu” koja se tiskala na 212 stolica i na veče premijere tražila kartu više, činili su Svetlana Ceca Bojković, Duško Vujošević, Ružica Đinđić, Tomica Milosavljević, Nada Šargin, Milan Štrljić, Ružica Sokić, Biljana Srbljanović, Isidora Minić, Ružica Sokić, Borka Pavićević, Gorica Popović, Tanja Bošković, Bora Todorović, Lena Bogdanović, Vesna Čipčić, Gordan Kičić, Dubravka Mijatović, Marinko Madžgalj, Bojana Ordinačev, Nebojša Bradić, Jelena Trivan, Duška Jovanić i mnogi drugi.

Izvođenje "Gospode Glembajevih" nakon četiri decenije u srpskoj prestonici privuklo je pažnju i brojnih predstavnika medija iz bivše Jugoslavije, a na premijeri su bili prisutne i ekipe HRT i TV Nova.

Nakon dva sata priče o porodici u kojoj su svi ubice i varalice, kako Leone Glembaj kaže u poslednjoj rečenici predstave, publika je zadovoljno pljeskala skoro deset minuta. Publika je velikim aplauzom nagradila Svetozara Cvetkovića, koji je tumačio lik Cilberbranta, međutim tapšanje je doživelo kulminaciju kada se poklonio Nikola Ristanovski.

Još na samoj bini prekaljeni Slovenac Boris Kavaca je prvaku Makedonskog narodnog pozorišta čestitao na odličnoj ulozi Leonea.

Pogledajte kako to izgledalo "iz prvog reda Ateljea".



(MONDO)

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pera

4 ZOKA: Ta dama koja sedi na klupi je upravo Anica dobra, za koju kazes da je predivna (sto i jeste), a posle kazes da je ista kao voditeljka city kids-a ?

Eg

A Ruzica Sokic?

zoka

Fantasticno izgledaju! Anica je predivna. Samo me zanima... ko vam je ova sto prica na klipu? Kao da vodi Siti kids!

SERIJE