Slušaj vest

Legendarna glumica Radmila Živković, biće sahranjena danas u Aleji zaslužnih građana u Beogradu. Najbliži su se okupili, kako bi slavnu umetnicu ispratili na večni počinak.

Porodica, prijatelji i kolege okupili su se ispred kapele gde njena ćerka Bojana Bambić i bivši suprug Predrag primaju saučešće.

Kurir Sahrana Radmile Živković

Podsećamo, komemoracija prvakinji Narodnog pozorišta održana je danas u njenom matičnom teatru, gde će se prijatelji, kolege i poštovaoci oprostitili od čuvene glumice. Na komemoraciji su govorili Svetislav Bule Goncić, Ivica Dačić i Nikola Selaković.

R.Z./ATAIMAGES Komemoracija Radmila Živković

Završeno opelo, tužna povorka se uputila ka Aleji

Opelo legendarnoj glumici je završeno, Radmila će počitavati u Aleji zaslužnih građana u neposrednoj blizini Branke Veselinović (glumica), Jagoša Markovića (reditelj) i Kornelija Kovača (kompozitor).

Inače, glumicu je za Markovića vezivalo dugogodišnje prijateljstvo. "Moja saradnja sa Jagošem Markovićem je moja najveća pozorišna uloga. 'Svinjski otac' više ne igra, 'Hasanaginica' u Narodnom pozorištu igra više od 18 godina, radili smo je u sasvim drugačijem tonalitetu i u Tivtu, 'Ministarka' već da ne pričam... Jagoš i ja kad radimo, uvek govorimo 'filmski, filmski…, jer na filmu se sve vidi, svaki titraj."

Pogledajte slike sa komemoracije:

R.Z./ATAIMAGES Komemoracija Radmila Živković

(Kurir/MONDO/Marina Cvetković)