• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Japanska grupa Variki u Narodnom pozorištu

Japanska muzičko-scenska grupa Variki koja izvodi nacionalnu muziku i plesove nastupiće 11. februara na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Beogradskoj publici već poznata grupa, nastupiće na japanski nacionalni praznik Dan državnosti, kazao je otpravnik poslova ambasade Japana u Beogradu Kazuaki Kameda.

On je podsetio da je japanska grupa Variki izvođenjem nacionalnih plesova i muzike oduševila publiku u glavnom i drugim gradovima Srbije. Posetioci koncerta imaće priliku da uživaju u drevnom zvuku taiko bubnjeva, šamisen gitare, jokobue flaute i koto japanske harfe kojima grupa Variki dočarava muziku i ples tradicionalnog Japana protkane savremenim senzibilitetom i estetikom.

Na programu muzičko-scenskog spektakla je praznična pesma i igra "Komango ge" ili "Veselo delo" koje ansambl izvodi sa šeširima u obliku konjskih glava pevajući magične reči za prizivanje sreće.

Biće izveden i sveti ples Kanoura-Kagura uz pratnju taiko bubnjevaa, instrumentalna numera nindži i drevne japanske melodije.

Kao i prošle godine ansambl Variki će pored koncerta u Beogradu održati i dva u Senti u Domu kulture i Dnevnom boravku za odrasle osobe s posebnim potrebama.

Koncert u Narodnom pozorištu organizovali su ambasada Japana i kompanija Japan tobaka internešenel.

Upravnik Narodnog pozorišta Božidar Đurović podsetio je da je donacija Japana za opremu audio-video sistema omogućila tehnološki napredak kojim je obogaćena repertoarska ponuda nacionalnog teatra, audio-video arhiva i fondovi Muzeja Narodnog pozorišta.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE