• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival uličnog plesa u Beogradu

Početak marta u Domu omladine obeležiće hiphop, jazz i street ples!

Festival "Dancing city" ugostiće troje renomiranih svetskih koreografa - Nika Basu koji je sarađivao sa Majklom Džeksonom, Bijonse i Džastinom Timberlejkom, Ambru Suči (jazz ples) i Roroa Tabora koji je radio sa Omarionom, Misi Eliot i drugima.

Oni će održati nekoliko praktičnih i teorijskih radionica za mlade ljude iz Beograda i Srbije koji se na razne načine bave plesnom umetnošću, bez obzira na profesionalni status.

"Dancing city" održava se od 4. do 6. marta.

Zamišljen kao kratka i dinamična edukativna forma, festival će biti odlična prilika za domaće plesače i javnost da upoznaju sa obrazovnim programima evropske i svetske igračke scene. Festival "Dancing city" pruža mogućnost svim mladim igračima različitih plesnih stilova, iz Srbije i regiona, uporište za obrazovni napredak u umetničkoj igri kroz usavršavanje različitih stilskih tehnika, scenskog izražavanja i upoznavanje sa stvaralaštvom poznatih koreografa čiji je rad u značajnoj meri uticao na razvoj plesne umetnosti.

Svi detalji o prijavi zainteresovanih učesnika i programu radionica mogu se pronaći na oficijelnoj internet stranici festivala.

Ideja o pokretanju festivala potekla je od Milice Cerović i Alekse Raifovića, dvoje iskusnih i uspešnih plesača i koreografa iz Srbije, i to iz potrebe za akademskim napretkom u oblasti igre, baleta i plesa u širem smislu, ali i zbog mnogobrojnih mladih ljudi koji se kod nas plesom bave bilo profesionalno ili amaterski.

Projekat su podržali Grad Beograd, Ambasada SAD u Beogradu i Dom omladine Beograda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE