• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivan Perčević u Gvarneriusu

Mladi violinista Ivan Perčević u utorak koncert u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije "Gvarnerius".

"Gvarnerius" ovim koncertom u okviru desete sezone nastavlja tradiciju promovisanja naših najboljih mladih violinista, koji zaslužuju mesto na domaćoj muzičkoj sceni.

Perčević će uz klavirsku saradnju Katarine Hadži Antić Tatić izvesti kompozicije Ludviga van Betovena, Johana Sebastijana Baha, Ežena Isaije, Morisa Ravela i Ljubice Marić.

Rođen u Kruševcu, Perčević je sa šest godina postao redovan učenik Škole za muzičke talente u Ćupriji, gde je 2002. godine diplomirao kao najbolji učenik u generaciji.

Na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu diplomirao je 2008. godine, kada upisuje specijalističke postdiplomske studije violine na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Ove studije završio je prošle godine sa najvišom ocenom u klasi prof. Aleksandra Pavlovića, sa kojim i dalje radi.

Perčevića je profesor Leonid Peisahov ocenio kao "violinistu koji poseduje neobičan talenat i pojavu koja pleni dok je na sceni. Uz izuzetnu tehniku, njegova izvođenja odlikuje i velika muzikalnost, snaga intelekta i kreativnost".

Među brojnim nagradama osvojenim na domaćim i međunarodnim takmičenjima izdavaja se prva na Republičkom takmičenju 1996. godine i prva na Saveznom takmičenju iste godine. Odlukom žirija proglašen je za apsolutnog pobednika takmičenja u svim kategorijama starosti do 18 godina (kao nagradu dobio je majstorsku violinu).

Perčević je dobitnik prve nagrade i titule laureata u svojoj kategoriji na takmičenju „Talenti za 21. vek", u Slovačkoj 1998. godine i druge nagrade na Internacionalnom takmičenju „Nedyalka Simeonova" u Bugarskoj 2010. godine.

Nastupao je kao solista u našoj zemlji i Slovačkoj, Nemačkoj, Holandiji i Grčkoj.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE