• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama "Matica" u Ateljeu 212

Predstava "Matica" po tekstu Gorana Petrovića u režiji Rahima Burhana biće premijerno izvedena 12. marta u Teatru u podrumu Ateljea 212, najavio je danas upravnik tog pozorišta Kokan Mladenović.

"Ponosni smo, jer smo okupili sjajan literarni predložak, značajnog reditelja i glumačke legende Ateljea", rekao je Mladenović na konferenciji za novinare i dodao da je "Matica" praizvedba komada naručenog za "N-eks-t ju" sezonu ovog teatra.

Uloge igraju Petar Kralj, Svetlana Bojković, Gorica Popović, Saša Torlaković, Nenad Ćirić, Dragana Đukić i dečak Uroš Rakić.

Ugledni književnik Petrović napisao je komad po sopstvenoj priči iz zbirke "Bližnji", a Atelje je dramu štampao u ediciji "Šaptač".

"Priča prati sudbinu ljudi koji su odbačeni. Tu nema političke dimenzije, kao ni u mojoj prozi. Ostavlja se gledaocu da sam prosudi koliko je nesreće i nepravde u ovom društvu, koliko nesnađenih ljudi, koliko tragičnog i komičnog", rekao je on.

Glavni lik u komadu je zastavnik prve klase JNA u penziji koji odlučuje da ostane u podrumu svoje zgrade, prepunom odloženih stvari koje su obeležile njegovu prošlost. Komad preispituje pitanja morala i vrednosnog sistema, odnosno ljudsku (ne)okrenutost ka tome.


Scenograf je Marija Jevtić, kostimograf Dragica Laušević, kompozitor Vlatko Stefanovski, dramaturg Gordana Goncić, autor videa Dušan Đorđević.


(Tanjug)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE