• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemci vraćaju zaplenjene knjige

U Univerzitetskoj biblioteci "Albertina" u Lajpcigu u nedelju je potpisan ugovor o vracanju 796 knjiga srpskog izdavača Gece Kona (1873-1941), zaplenjenih tokom Drugog svetskog rata, Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu.

Ugovor su potpisali direktori Univerzitetske biblioteke u Lajpcigu i Narodne biblioteke Srbije, Ulrih Johanes Šnajder i Sreten Ugričić, uz prisustvo ambasadora Srbije u Nemačkoj Ive Viskovića.

"Zahvalan sam na gestu koji svojim značenjem nadilazi vrednost knjiga koja je već sama po sebi neprocenjiva. Taj gest označava zajedničku posvećenost pamćenju, knjigama i čitanju, smislu i dijalogu, miru, ujedinjenoj Evropi i saradnji i razumevanju i prijateljstvu Nemačke i Srbije", rekao je prilikom potpisivanja dokumenta Sreten Ugričić.

(Beta)

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ozonski omotac

Fin gest.

Vlada

...Zasto se ne bi zahvalili?Ovi ljudi koji su pronasli knjige i vratili ih nisu ucestvovali u drugom svetskom ratu i zaplenili iste te je sasvim normalno da im se zahvalimo za trud koji su ulozili.Neko drugi bi mozda bezobzirno zadrzao knjige ne razmisljajuci o vrednosti koju one predstavljaju za nas.

Citalac

Jes vracaju sad kad su ih sve procitali ... :)

SERIJE