• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Pikova dama“ povodom jubileja SNP-a

Naš najstariji profesionalni teatar slavi 150 godina postojanja i rada.

U okviru obeležavanja 150. godišnjice rada Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, u tom našem najstarijem profesionalnom teatru će 28. marta, premijerno biti izvedena opera „Pikova dama“ Petra Iljiča Čajkovskog.

Veliku pomoć SNP-u, da u godini svog velikog jubileja ostvari to čuveno i zahtevno opersko delo, radjeno po istoimenoj pripovetci Aleksandra Puškina, pružili su gosti iz Belorusije dirigent Aleksandar Anisimov, reditelj Oleg Meljnikov, scenograf Ljubov Sideljnikova i bariton Vladimir Petrov kao i ruski sopran Irina Krikunova.

Naglasivši da je ova „Pikova dama“, predstava koju će i beogradska publika imati priliku da vidi premijerno u "Sava centru" 31. marta, „pasoš Opere SNP-a za Evropu“ upravnik tog teatra Aleksandar Milosavljević je, na konferenciji za novinare, istakao da su Drama i Balet SNP-a već ranije „probili neke barijere i zakoračili na evropske scene“.

Maestro Anisimov je rekao da je mnogo puta do sada radio dela na muziku Čajkovskog. On je pohvalio Hor SNP-a, „glavne pevače i druge srpske umetnike“ u toj predstavi istakavši da je „Pikova dama“ sve češće na repertoarima svetskih pozorišta i da su se u njoj „oprobali“ najveći ruski i drugi svetski pevači.

Anisimov je naglasio da je rad sa Orkestrom SNP-a bio vrlo ozbiljan jer je to opersko delo „jedna od najtežih partitura svetskog operskog repartoara“,

Direktorka Opere SNP Marina Pavlović Barać, koja i nastupa u ulozi Grofice, napomenula je da je „Pikova dama“ ozbiljno pripremana skoro godinu dana i izrazila nadu da će predstava dugo živeti u SNP-u.

U operskoj predstavi, koja će u ponedeljak premijerno biti izvedena na sceni „Jovan Đorđević“, igraju i Nikola Kitanovski, Nikola Mijailović, Branislav Jatić, Branislav Cvijić, Aleksandra Angelov, Dubravka Filipović i drugi.


(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE