• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dani Sarajeva u Beogradu

Peta manifestacija "Dani Sarajeva u Beogradu" biće održana od 1. do 7. maja, najavio je organizator - Inicijativa mladih za ljudska prava.

Festival se realizuje uz podršku Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima grada Beograda.

Sarajevski ratni teatar gostovaće sa predstavom "Jedan Pikaso", Narodno pozorište sa "Sarajevskom pozorišnom tragedijom", a biće izvedena festivalska premijera "Prešućivanje" u režiji Selme Spahić, nastala u koprodukciji sa Hartefakt fondom i beogradskim Bitef teatrom.

Ta predstava prati lične priče osmoro glumaca iz regiona kojima su devedesete godine obeležile detinjstvo na isti način. Prema rečima rediteljke, predstava kreira prostor da javno progovorimo o onome što nas tišti godinama, te je na taj način njena misija povezana za suštinom festivala.

U predstavi igraju Maja Izetbegović, Jelena Ćuruvija, Tamara Krcunović, Milica Stefanović, Ermin Bravo, Alban Ukaj, Sanin Milavić i Damir Kustura.

Scenografiju i kostim radi Sanja Džeba, koreografiju Dalija Aćin, kompozitor je Draško Adžić, a dramaturzi Nataša Govedarica i Filip Vujošević.

Selektor muzičkog programa Damir Imamović napravio je presek sarajevske muzičke scene kroz prošlost, sadašnjost i budućnost. Najveći muzički događaj biće koncert kantautorke Jadranke Stojaković.

Koncerte će održati i grupa "Vellahavle" i mladi saksofonista Timur Sijarić, koji studira na Konzervatorijumu u Beču.

Organizatori podsećaju da je festival nastao 2007. "sa ciljem da se razbije ćutanje Beograda o opsadi Sarajeva", a da je danas ta manifestacija mesto okupljanja, građenja novih veza i predstavljanje sarajevske kulturne scene, ali i mesto podsećanja na sve kroz šta je Sarajevo prošlo od 1992. do 1995. godine.

Tokom festivala biće održane javne diskusije o pitanju identiteta, Inicijativi za REKOM i diskusija na temu "Šta je nama Dobrovoljačka?“, koje će pokušati da odgovore na pitanja koja opterećuju odnose Beograda i Sarajeva.

(Tanjug)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rodjeni Sarajlija

Pa to je divno!!! Eto prilike da ja, koji sam jedan od 300000 protjeranih, konacno vidim pozoriste iz svog grada... sigurno cu uzivati, jedava cekam

_vat.d.fak?

E, svaka nam cast. Kad igramo kako Zukorlic svira, onda ni malo price o Dobrovoljackoj ne smeta... Svako objektivan zna da tome ovde nije mesto. Cuj, u okviru jednog festivala koncert Jadranke Stojakovic i diskusija o Dobrovoljackoj?! Ali problem je sto niko NEMA POJMA sta se zapravo desilo tamo... Ali, posto smo velike demokrate, zaboga, mora da imamo svoje misljenje, zar ne? Na stranu sve, ali koji "pametnjakovic" je postavio Damira Imamovica za selektora muzickog programa. Pa covek je apsolutno muzicki gluv!

SERIJE