• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobitnici Nagrada grada Beograda su...

Nagrade grada Beograda za 2010. godinu, koje se u 19 oblasti dodeljuju najistaknutijim Beograđanima za doprinos razvoju grada, uručene su u utorak na svečanosti u Skupštini Beograda.

Nagrada za književnost i prevodno stvaralaštvo uručena je književniku Veselinu Markoviću za knjigu "Mi različiti", dok je nagrada za društvene i humanističke nauke pripala Dragoljubu Mićunoviću za delo "Istorija društvenih teorija".

Brankici Stanković je uručena nagrada za autorski i istraživački rad na Televiziji B92, a glumcu Borisu Komneniću nagrada u oblasti pozorišnog stvaralaštva, za ulogu Dezmonda Mortona.

Umetniku Nikoli Koki Janković uručena je nagrada za likovno i primenjeno stvaralaštvo za izložbu "Skulpture i crteži", vokalnoj solistkinji Aneti Ilić priznanje za muziku, a nagrada za prirodne i tehničke nauke uručena je Vladimiru Dragoviću i Mileni Radnović za delo "Bilijari kvadrike i višedimenzionalni Ponseleovi porizmi".

Priznanje u oblasti medicine uručeno je Nadi Popović za delo "Anestezija u traumi", u oblasti arhitekture i urbanizma Slobodanu Rajoviću, a Zoranu Nikeziću i Vasiliju Milunoviću za poslovno stambeni objekat "B2" na Terazijskoj terasi u Beogradu.

U ime dobitnika prisutnima se obratio reditelj i scenarista Nikola Ležaić, koji je nagradu grada Beograda dobio za film "Tilva Roš".

(MONDO/Beta)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sinisa Nikolic

Da li je moguce da iako je bio predlozen Prof.Milan Raspopovic bivsi direktor Matematicke gimnazije nije medju laureatima ovogodisnje Nagrade grada Beograda. Svako ko se imalo potrudio da pogleda radnu biografiju tog coveka bi mu bez imalo razmisljanja dodelio nagradu. Pa covek je najzasluzniji sto je Matematicka gimnazija to sto danas jeste. Grade Beeograde opet si se obrukao !!!

SERIJE