• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poklonio Pikasa vrednog 10 miliona evra

Anonimni Amerikanac poklonio je Univerzitetu Sidneja Pikasovu sliku vrednu više od deset miliona evra, pod uslovom da se novac od njene prodaje nameni naučnim istraživanjima.

Slika "Usnula devojka" iz 1935. biće ponuđena na aukciji 21. juna u Kristijevom sedištu u Londonu.

Njena vrednost procenjena je na sumu između devet i 12 miliona funti.

"To je pravi slikarski dragulj jednog od genija zapadnjačke umetnosti i srećni smo što pomažemo sidnejskom univerzitetu nudeći je na aukciji", kazala je Đovana Bertazoni iz Kristijevog odseka za impresionizam i modernu umetnost.

Rektor univerziteta Sidneja Majkl Spens kazao je da je dobrotvor "lično došao" u Sidnej kako bi uručio sliku.

Prihod od prodaje slike biće upotrebljen za osnivanje novog centra za istraživanje gojaznosti, dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti, kazao je Spens. Na slici "Usnula devojka" prikazana je Mari-Terez Valter, koju je Pikaso upoznao 1927, kada je on imao 45, a ona 17 godina i koja je kasnije postala njegova ljubavnica.

(Beta)

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

miloš

Evo javio se poznavalac i ljubitelj Pikasovih škrabotina. A šta to, majke ti, treba da znamo da bi nam se svidelo ovakvo nešto? Da nećeš ti možda da nas obrazuješ i naučiš šta nam se sviđa a šta ne? Nosi ti svoje znanje sa sobom, a pusti ljude da iskažu svoj ukus...

ragga

Totalno poremecen sistem vrednosti! mome oku, graffiti koji momci crtacju po ulicama, su pojam umetnosti za ove kvazi umetnike!!

Jovo

Obrazujte se malo,pre nego sto pocnete da komentarisete.Ne Pikasa,bilo kog velikog umetnika. Morao sam da prokomentarisem i ako nikada nije imalo poente ulaziti u raspravu sa ljudima koji na prvu, pocnu da pljuju po svemu.Pa cak i ako nista ne znaju o tome. pozdrav

SERIJE