• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba otkrića Indijane Džonsa

Muzej u Montrealu je, u saradnji sa timom iz Nacionalnog geografskog društva, organizovao izložbu otkrića filmskog junaka Indijane Džonsa.

Izložba "Indijana Džons i arheologija", postavljena povodom 30 godina postojanja čuvenog holivudskog arheologa, posetiocima pruža virtuelni obilazak svih arheoloških mesta na kojima je "filmski junak bio", piše Frans pres.

"Ovo nije samo izložba arheoloških otkrića iz filmova o Indijani. Namera nam je bila da 'iskoristimo' Džonsa kao čuvenog arheologa i, možda, jednog od najvećih filmskih heroja svih vremena da promoviše arheologiju kao nauku i da je približi ljudima", rekao je Žak-Andre Dupon, jedan od organizatora izložbe.

Izložba nudi rekvizite i snimke iz Lukasovih filmova o Indijani Džonsu, ali i predmete koje su muzeju pozajmili Nacionalno geografsko društvo i Arheološki muzej Pensilvanije - poput zlatnih relikvija iz doba dinastije Ur, koja je vladala Mesopotamijom u 21. veku pre nove ere, i najstarije poznate mape sveta.

Posetioci Muzeja imaju male ekrane na dodir preko kojih kroz dva sata interaktivnog sadržaja mogu barem na kratko, budu arheolozi i krenu u lov na blago.

Cilj izložbe, koja će biti otvorena do 18. septembra, je da podstakne nove generacije mladih arheologa.

(MONDO/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE