• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bajadera" u Narodnom pozorištu

Čuveni balet "Bajadera" na muziku Ludviga Minkusa u koreografskoj postavci ruske umetnice Gabrijele Komleve, biće izveden 19. maja na Velikoj sceni.

Balet inspirisan egzotičnim destinacijama i indijskom literaturom je romantična priča o igračici iz hrama, u koju su zaljubljeni sveštenik i ratnik.

U podeli na premijeri u glavnim ulogama igraju baletski prvaci Mila Dragičević, Jovica Begojev i Tamara Ivanović a na prvoj reprizi u utorak 24. maja Ana Pavlović, Jovan Veselinović i Dalija Imanić.

Orkestrom diriguje Aleksandar Pavlović, a u "Bajaderi" igraju i Igor Pastor, Denis Kasatkin, Olga Olćan, Miloš Marjan, Milica Jević, Nada Stamatović, Ivana Kozomara, Igor Vološin, Dušanka Đorđević, Ada Raspor, Milica Jević. Kostime je kreirala Olga Mrđenović, a scenografiju je uradio Boris Maksimović.

Pre premijere "Bajadere" u 19 sati ambasador Rusije Aleksandar Konuzin i ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković otkriće u Muzeju Narodnog pozorišta spomen-ploču ruskim umetnicima koji su dali značajan doprinos razvoju Nacionalnog teatra.

Nakon toga u foajeu druge galerije Komleva i upravnik Narodnog pozorišta Đurović otvoriće izložbu “Ruski umetnici u prvim decenijama Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu”.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE