• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džez "trio" u Areni

Džez muzičari Lena Kovačević i Vasil Hadžimanov nastupiće 28. juna u Beogradskoj areni i na svojevrstan način najaviti izlazak na scenu američkog trubača Krisa Botija.

Kovačevićeva je rođena u Beogradu, gde je završila nižu i srednju muzičku školu, obrazujući se u domenu klasične muzike (klavirski odsek), nakon čega odlazi na studije muzike u Amsterdam.

Diplomirala je 2006. na Konzervatorijumu, u klasi eminentnih evropskih profesora. Sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji, "The Royal Dutch Orchestra", nastupala je širom Holandije i Belgije, a bila je izabrana kao solista u projektu poznatog američkog kontrabasista Džona

Klejtona i nastupala na otvaranju "Haškog džez festivala" (The Hague Jazz Festivala), pored Najdžel Kenedi kvinteta, Kendi Dalfer i Al Di Meole.

Pre dve godine objavila je svoj prvi album za Radio-televiziju Srbije.

Hadžimanovo klasično muzičko obrazovanje je započeto kada je imao pet godina, da bi se 1992. preselio u Boston gde je, sa punom stipendijom, studirao klavir i aranžman na prestižnom Berkli koledžu.

U toku studija, nastupao je sa Met Gerisonom, Rik Pekemom, Leroj Dženkinsom i drugima, a saradnju sa najboljim mladim muzičarima nastavlja u Njujorku, gde se preselio 1996.

Nakon godinu dana vratio se u Srbiju i osnovao "Vasil Hadžimanov bend", a njegova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih ritmova i zapadnih, modernih muzickih stilova (džez, fank, rok, world music…) predstavlja autentičan i nov pristup džez muzici.

Boti je od objavljivanja albuma "When I Fall in Love" 2004. postao najtraženiji i najprodavniji američki džez instrumentalista, a njegova izvođenja privukla su i ljubitelje pop muzike, što mu je donelo više zlatnih i platinastih tiraža, kao i Gremi nagradu.

Ulaznice za koncert su u prodaji po cenama od 2.900, 3.300 i 3.500 dinara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE