• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zatvara se "umetnička luka" SOHO?

Savet za borbu protiv korupcije doveo je u pitanje opstanak kulturnog projekta SOHO BG, piše domaća štampa.

Savet je poslao dopis u kom se ispituje opravdanost korišćenja prostora u Luci Beograd za delatnost koja nije lučka. Kampanja predstavljena u martu omogućila je umetnicima rad i izlaganje u ateljeima u industrijskoj zgradi "Srbijateks" u Dunavskoj ulici. Luka Beograd podržala je projekat nastao po uzoru na umetničke kvartove u svetskim metropolama, kao i udruženja umetnika ULUS I ULUPUDS.

Kulturna javnost burno je reagovala na dopis Saveta, pa je ugledni slikar Mihael Milunović za "Večernje novosti" rekao da je reč o akciji čija će jedina žrtva biti umetnici.

"Od grada i države dobijamo uglavnom ignorisanje, a upravo je SOHO BG projekat kojim bi trebalo da se pozabave institucije. Da nije bilo ljudi iz Luke, ne bih video atelje do duboke starosti. Ukinite mi tlo na kom stvaram u Beogradu, i ukinućete mene u Srbiji", rekao je Milunović.

U tek osnovanoj galeriji "Fraktal" najavljene su izložbe Miloša Šobajića, Cileta Marinkovića, Dragana Stojkova, Predraga Uzelca i Dragoljuba Zamurovića, Martina Candira i drugih. Izložbu polovinom juna u svom ateljeu u luci najavio je i naš vrsni umetnik Kosta Kulundžić iz Pariza. Naravno, ukoliko umetnički kvart osnovan u luci - nastavi da "živi".

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Leedbaw

Od toliko stvari u državi, našli su da udare na grupu umetnika...

SERIJE