• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medjunarodna klavirska nedelja u Beogradu

Medjunarodna klavirska nedelja, muzički festival u organizaciji fondacije "SOS Talents", biće održan od 4. do 9. maja ove godine u Beogradu, po koncertnim salama Kolarčeve zadužbine, Beogradske filharmonije, i u Skupštini grada.

Medjunarodna klavirska nedelja, muzički festival u organizaciji fondacije "SOS Talents", biće održan od 4. do 9. maja ove godine u Beogradu, po koncertnim salama Kolarčeve zadužbine, Beogradske filharmonije, i u Skupštini grada.

Na festivalu će svirati ugledni francuski pijanista kiparskog porekla Kiprijan Kacaris, kao i gruzijska pijanistkinja Eliso Bolkvadze, dobitnica najviših medjunarodnih nagrada kao što Viana di Mota, Van Klajburn i Dablin, saopštili su organizatori.

Kacaris će održati koncert 4. maja u Kolarčevoj zadužbini, a na istom mestu 8. maja nastupiće i Eliso Bolkvadze, koja je nekada bila stipendistkinja Fondacije SOS Talents, navela je koordinator projekta Ana Kotevska u materijalu koji je prosledjen novinskoj agenciji Beta.

U svečanoj sali Skupštine Beograda 5. maja će svirati Jana Vasiljeva, dok će u Sali beogradske filharmonije 6. i 7. maja nastupiti Tamara Beraja odnosno Timur Šarbaku. Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Poslednjeg dana festivala, takodje u sali Filharmonije, biće održan završni koncert stipendista fondacije SOS Talents, koja pomaže i promoviše mlade pijanističke talente iz zemalja koje imaju dobre klavirske škole, ali i ekonomske teškoće.

Stipendiju Fondacije prima 12 mladih talenata, starih od 12 do 21 godine, koju dolaze iz Rusije, Švajcarske, Belorusije, Gruzije i Srbije i Crne Gore.

Medju stipendistima je i Sofija Nedić (13) iz muzičke škole "Josip Slavenski" u Beogradu.

Praksa Fondacije "SOS Talents" je da ugledni pijanisti poput Kiprijana Kacarisa i Eliso Bolkvadze pružaju podršku mladim talentima - svojim prisustvom i učešćem na koncertima.

Osnivač Fondacije je Mišel Sonji (Mićel Sogni), pijanista, pedagog i kompozitor iz Pariza, koji važi za metodološkog inovatora. Takodje je osnivač akademije koja nosi njegovo ime i deluje u Ženevi i Parizu. Organizator je niza festivala u Francuskoj, Švajcarskoj, Austriji i Gruziji.

Pokrovitelj Medjunarodne klavirske nedelje je Francuski kulturni centar iz Beograda, izvršni producent je koncertna agencija "Jugokoncert" a partner u organizaciji - muzička škola "Josip Slavenski".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE