• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veličanstvena "Toska" na Trgu slobode

Novi Sad je sinoć stao rame uz rame sa još oko 50 gradova Evrope u kojima je ostvaren prenos opere "Toska" Đakoma Pučinija.

Ovo veličanstveno muzičkog delo izvedeno je pod dirigentskom palicom Zubina Mehte u Umetničkom centru kraljice Sofije u Valensiji u Španiji, a prenosilo se uživo u oko 50 evropskih gradova.

Nekoliko hiljada Novosadjana pratilo je, na velikom ekranu postavljenom na Trgu slobode, nastup maestra Mehte i drugih vrhunskih umetnika svetske operske i muzičke scene kao što su sopran Oksana Dika, bariton Brin Terfel i drugi.

Ovakva manifestacija se održava treću godinu za redom, pod pokroviteljstvom EU, radi promovisanja kroz umetnost opštih vrednosti poput zajedništva, borbe protiv siromaštva ili volonterstva.

Novi Sad se prošle godine priključio mnogim evropskim gradovima u realizaciji prenosa opere "Karmen" Žorža Bizea, koja je izvedena na istom mestu u okviru umetničkog projekta "Viva Evropa".


(MONDO/Tanjug)


Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Smucalica

Ja sam bila sinoc, i jesam se odusevila, ali onim sto sam vdla iz Valensije, ne onim kako nam je to omogucio Grad. Bar 50% ljudi koji su zeleli da odgledaju Tosku su stojali OKO postavljenih stolica i tribna, (ja sam ceo 1.cin stojala,bilo je mnogih koji su stojali do kraja), a i zvuk je na pocetku bio katastrofalan, cas jak, cas slab, cak prekine(?!).... Sve u svemu lepo je sto je NS bio deo ovakvog dogadjaja i lepo je sto su to novosadjani ispostovali do kraja...

SERIJE