• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nezavisna kulturna scena duplo bogatija

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) proširena je za 24 člana na prvoj redovnoj Skupštini, održanoj proteklog vikenda u Zaječaru.

Nakon Skupštine u Zaječaru, Asocijacija NKSS broji 52 člana iz 16 gradova i opština u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Zrenjanin, Kragujevac, Kruševac, Niš, Zaječar, Pirot, Vranje, Čačak, Majdanpek, Odžaci, Požega, Pančevo i Šabac).

"Ono što jeste vaša prepoznatljivost i vaš kvalitet - u odnosu na institucije, na ustanove i na državu, jeste pre svega vaša kreativnost, vaša fleksibilnost, sposobnost da brže pratite moderne tokove i to je sigurno nešto što treba zadržati i onda kada se udružejete u veće asocijacije. Kako se udružiti, a ostati slobodan, kako graditi partnerstva, a ostati svoj, to je jedan od osnovnih izaziva života uopšte, ali svakako i udruživanja u civilnom sektoru", rekla je državna sekretarka Snežana Stojanović-Plavšić.

Tokom leta će biti održane tri manifestacije zasnovane na programskoj razmeni - Letnji festival u Kruševcu, u organizaciji Centra mladih/Asocijacije mladih, festival Zalet u Zaječaru i festival Bez izlaza u Zrenjaninu.

U Beogradu će na jesen biti održana Nedelja nezavisne kulture, festival koji će na više lokacija širom grada organizovati Remont - Nezavisna umetnička asocijacija, Zemunski mali umetnički centar - ZMUC, Liceulice, SEEcult.org i Dah teatar, uz podršku Agencije za evropske intergracije i saradnju sa udruženjima Grada Beograda.

Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva već izrazilo podršku nezavisnoj kulturnoj sceni potpisivanjem Protokola o saradnji početkom ove godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE