• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vatikan otkriva svoje tajne

Jedna od najdragocenijih i najčuvanijih "biblioteka" na svetu otvoriće naredne godine neke od svojih tajnih arhiva.

Vatikan će iduće godine organizovati izložbu 100 odabranih dokumenata iz Tajnih arhiva, uključujući i neobjavljene spise iz Drugog svetskog rata - ere pape Pije XII, prenosi AP.

Izložba, koja će biti organizovana povodom 400 godišnjice Vatikanskog arhiva, biće prilika da se prvi put izlože dokumenta, rukopisi i pergamenti iz tajnih arhiva.

Zvanicnici iz Vatikana su najavili da će biti izloženi i nikad do sada viđeni dokumenti koji se odnose na papu Pija XII, koga jedan deo Jevreja optužuje da nije radio na sprečavanju Holokausta.

"Lux in Arcana: Otkrivanje Vatikanskih tajnih arhiva" biće otvorena od februara do septembra u Kapitolskim muzejima u Rimu.

(MONDO/Tanjug)

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ema

Vatikan zivi u najvecoj raskosi i BOGATSTVU, IMAJU BANKU I STA JOS SVD NFMAJU, A VAMO PRICAJU O BOGU I SKROMNOSTI, A ZIVD I UZIVAJU! 3

niko

Nista specijalno se tamo ne nalazi.Hoce samo da zamazu ljudima oci pricama o tome kako su oni uvek bili uz Jevreje kako nisu saradjivali sa Hitlerom, kako nisu cinili zlocine(ne mislim da je konkretno papa ubijao ali su takve stvari radjene pod njegovim uticajem). Ovde treba pomenuti vatikanskog bibliotekara Lorencio Valu koji je kriticki dokazao da su mnoga dela i spisi cisti falsifikati.

el prezidente

zar mislite da ce izloziti upravo ono sto se dogadjalo u II svjetskom ratu. Naravno da nece naprotiv izlozice ono kako bi jos vise zavarali narod a svi znamo kako se papa ponasao prema ante pavelicu,stepincu i drugim zlocincima..

SERIJE