• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pronađena "nova" Atlantida

Pronađem drevni "izgubljeni svet"- pejzaž planina i rečnih korita koji se nalazi na dnu Atlantika

Nestala pre više miliona godina - otkrivena od strane naučnika, nalazi se Severnoatlantskom okeanu, zapadno od Orkni - Šetland ostrva, i nije Altantida već potpuno novo otkriće.

Naučnici su nedavno u Atlantskom okeanu, na dubini od 1,2 milje otkrili drevne ostatke koji su nekada bili delovi planina, kao i osam rečnih korita, za koje se smatra da su bili deo drevnog grada koji je potonuo.

Koristeći najsavremeniju audio i vizuelnu tehnologiju naučnici su uspeli da rekonstruišu 3D slike pejzaža potopljnog grada, onakvog kako je on nekada izgledao, kao i da merenjem eha odrede jačinu podvodnih talasa na tom području koji su vremenom menjali izgled "potopljenog grada".

Istraživač Nik Vajt sa univerziteta Kembridž izjavio je da za "običnog" posmatrača pronađeni ostaci izgledaju kao bilo koji deo kopna na Zemlji, ali to je zapravo drevni fosilni pejzaž koji je preživeo milione na okeanskom dnu.

Najnovije otkriće naučnici su uporedili sa drevnom Atlantidom, po svim otkrivenim karakteristikama, ali i po značaju.

Klučni dokaz o tome da se radi o tlu koje je nekada bilo na površini bili su ugalj i polen koji su pronađeni na površini stena i analizirani u naučnim laboratorijama.

Ovo istraživanje objavljeno je u naučnom časopisu "Nature Geoscience", a naučnici su ubeđeni da se radi o velikom pronalasku za čovečanstvo.

(MONDO)




Tagovi

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

srky

Da a religija naravno nema nijednu rupu...

pametujem

meni je teorija evolucije logicnija nego teologija, tako da ne znam zasto bi on kontrirao svom ocu, ne kazem da ne verujem u neku visu silu, ali ne u smislu mono religija, vec vise onih poli religija, verovanja u prirodne sile i necega postojeceg van nasih dometa i nasih bica... i kao sto covek ispravno rece, Darvin nema veze sa Atlantidom, niti iko moze da zna u potpunosti sta se sve desavalo u razlicitim stadijumima evolucije!

Rand

Kakve crne veze ima Darvin sa Atlantidom? Kritike Darvina su se uglavnom odnosile na prelaz sa coveka na majmuna, ili nemogucnost da se pokaze kako su se odredjene osobine "odjednom pojavile"... Atlantida ne da nema veze sa Darvinom, nego stvarno (kao da kazes posto je Platon bio covek a ne Plankton teorija evolucije je pogresna)... Postojanje te civilizacije niti pobija niti potvrdjuje teoriju evolucije (posebno zato sto nije dat vremenski period iz koga ta civilizacija potice).

SERIJE