• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncert Darija Sebića u Gvarneriusu

Dario Sebić, jedan od najtalentovanijih mladih pijanista u zemlji, dobitnik nagrade "Yamaha" za 2005. godinu, održaće koncert u sredu u Centru lepih umetnosti Guarnerius.

Dario Sebić, jedan od najtalentovanijih mladih pijanista u zemlji, dobitnik nagrade "Yamaha" za 2005. godinu, održaće koncert u sredu u Centru lepih umetnosti Guarnerius.

Na programu su kompozicije Edvarda Griga, Olivijea Mesijana i Modesta Petroviča Musorgskog.

Sebić (25) je diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi Lidije Stanković, gde je upisao i postdiplomske studije 2004. godine. Kao učenik srednje muzičke škole i tokom studija dobio je brojne nagrade.

Nagradu za najbolji diplomski ispit i izuzetnu koncertnu aktivnost iz Fonda "Smiljka Uzelac" u Srednjoj muzičkoj školi "Mokranjac" dobio je 2000. godine, a dve godine kasnije dobio je stipendiju Univerziteta "Ruzvelt" u Čikagu.

Prvu nagradu na takmičenju EPTA u Beogradu osvojio je 2003. godine, a naredne godine je dobio nagradu za našeg najbolje plasiranog učesnika na takmičenju "Jeunešes musicales". Ova nagrada mu je omogućila da snimi promotivni CD sa delima Lista i Betovena.

Prošle godine dobio je "Yamaha" nagradu (stipendiju) kao jedan od najuspešnijih mladih pijanista u toj godini, i prvu nagradu na Festivalu evropskog pijanizma "Vučković" u Beogradu.

Usavršavao se na majstorskim kursevima istaknutih umetnika Melvina Tana i Martina Tirima (Engleska), Nataše Veljković (Austrija), Erika Lesaza (Francuska), Aleksandra Madžara (Belgija) i na letnjoj muzičkoj školi Muzičke akademije "Franc List" u Budimpešti kod rektora Šandora Falveja.

Podjednako nastupa kao solista i kamerni muzičar u gotovo svim eminentnim salama u zemlji. Do sada je nastupao u Beogradu, Zrenjaninu, Valjevu i Požarevcu, kao i u Rimu, Minhenu, Beču (sala "Besendorfer") i Badenu (Kongresna sala). Snimao je za radio i televiziju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE