• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriven rekordan otisak dinosaurusa!

Francuski paleonteolozi otkrili su u oblasti Jura najdužu do sada pronađenu seriju otiska dinosaurusa, prenose danas francuski mediji.

Grupa francuskih paleontologa sa Žan-Mišel Mazenom na čelu otkrila je na lokalitetu masiva Jura u selu Planj do sada najdužu seriju otiska koja pripada jednom istom dinosaurusa u dužini od 150 metara.

Dosadašnji rekord iznosio je 147,5 metara i pronađen je u Portugaliji. "Ovo je važno otkriće jer sada možemo bolje shvatiti način kretanja ovih četvoronožaca od 40-50 tona", objašnjava Mazen.

Na ovom lokalitetu grupa geologa sa Patrisom Landijem na čelu je 2009. godine već otkrila veliki broj otisaka dinosaurusa, što znači da se radi o nekada omiljenom sastajalištu ovih džinovskih stvorenja.

(MONDO/Tanjug)

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

hah

A sto se nebi bavili ovim poslom, kada su placeni za ovo 5 puta vise nego sto je prosecna plata u Srbiji. Daj molim te ko nebi to radio.

C.

Na moju veeeliku sreću, posetila sam izložbu "Džinovi Patagonije"..prošle godine kada je bila postavka u Sava Centru. Neverovatno koliko se osećaš zaniemarljivo malo kada staneš pored tih skeleta i otisaka... šteta što takve stvari nismo u prilici da vidimo češće...

Ana

A cime treba da se bave? Istim poslom kao i polovina nase nacije? I naravno niko ne izvestava o ovakvim stvarima, mnogo je bitnije sta su uradile, ili obukle, estradne zvezde. A da ne pominjem o istrazivanjima koja se vrse u Srbiji, koja su jos manje promovisana od ovih.

SERIJE