• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Toni Parsons kao Tom Henks

Britanski pisac Toni Parsons počeo sedmodnevni boravak na londonskom aerodromu Hitrou na kojem će napisati zbirku kratkih priča pod nazivom "Polasci: Sedam priča sa Hitroua", prenosi BBC.

Poput Toma Henksa u filmu "Terminal" u kojem Viktor Navorski (Tom Henks), ostaje "zarobljen" na aerodromu nakon što je njegova zemlja "prestala da postoji" pa je samim tim i njegov pasoš nevažeći, tako će i Parsons, doduše iz drugog razloga, provesti nekoliko dana na aerodromu.

Opisavši aerodrome kao "mesta ekstremnih emocija" Parsons, poznat po romanu "Čovek i dečak" izrazio je nadu da će njegova knjiga "Polasci: Sedam priča sa Hitroa" (Departures: Seven Stories from Heathrow) oživeti žanr "aerodromske fikcije".

"Često kada putujemo, žurimo da stignemo do željene destinacije i ne cenimo lične priče i momente koji se dešavaju ispred nas", rekao je Parsons. Pet hiljada kopija knjige biće podeljeno putnicima pre nego što bude puštena u slobodnu prodaju u oktobru.

Parsons se uselio u hotel na londonskom aerodromu, a sedam dana će provesti u razgovoru sa putnicima.
Parsons je drugi "pisac-stanovnik aerodroma". Prvi je bio Alen de Boton (Alain de Botton), autor knjige "Sedam dana na aerodromu: Dnevnik Hitroa" (A Week at the Airport: A Heathrow Diary).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE