• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opera "Gadafi superstar" uskoro u Londonu

Engleska nacionalna opera postavlja na scenu novu, nesvakidašnju produkciju, čiji je centralni lik žipovisni libijski vodja, pukovnik Moamer Gadafi.

Engleska nacionalna opera postavlja na scenu novu, nesvakidašnju produkciju, čiji je centralni lik žipovisni libijski vodja, pukovnik Moamer Gadafi.

Opera "Gadafi", čija je premijera zakazana za septembar, komponovana je u azijskim ritmovima i rep muzici, a glavna uloga dodeljena je 39-godišnjem zabavljaču iz noćnih klubova po imenu JC-100.

Priča obuhvata najkontroverznije trenutke savremene libijske istorije, uključujući i američke napade na Libiju 1986. godine, rušenje aviona kompanije "Pan-am" iznad Lokerbija, 1988. gidine, i pucanje na britanskog policajca ispred libijske ambasade u Londonu.

Kompozitor Stiv Čandra Savale i reditelj Dejvid Frimen izjavili su da opera nije parodija libijskog lidera koji je na zapadu često predstavljen kao kavkadžija i diktator.

Opera nije hvalospev Gadafiju, objasnio je Frimen, dodajući da mu treba priznati da je, pored mnogo negativnih, učinio i puno pozitivnih stvari u svojoj zemlji i uspeo da od neprijatelja broj jedan tokom osamdesetih godina prošlog veka postane prijatelj Amerike i Velike Britanije, zbog svog suprotstavljanja fundamentalistima.

"To je na izvestan način priča o Gadafiju kao mitu", rekao je on, prenela je agencija Rojters.

Tokom proba, može se čuti JC-100 kako peva "Žene, oslobodite se od imama" i "Oružje je lepo. S njim vi ste andjeli revolucionarne čistote" i dve pevačice u ulozi zlokobnih Gadafijevih ženskih telohranitelja kako uzvikuju "Bože čuvaj našeg vodju" i "Za njega dajemo razum i lepotu".

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE