• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novo, razumljivo "Ime ruže"

Italijanski pisac, esejista i filozof Umberto Eko odlučio je da svoj čuveni roman "Ime ruže" preradi i objavi u novoj, "laganijoj" verziji kako bi ga približio savremenom čitatelju.

Nova verzija kultnog trilera čija je radnja smeštena u 14. vek Biće prožeta "laganijim" odlomcima i novijim i modernijim jezikom - razumljivim i novim naraštajima, izjavio je Eko u razgovoru za italijanski dnevnik "La Republika".

Radnja romana smeštena je u opatiju u severnoj Italiji koja je bila mesto stravičnog zločina.

Roman u novoj verziji, izvorno objavljen 1980. godine, trebalo bi da se pojavi u prodaji 5. oktobra, u izdanju izdavačke kuće "Bompiani".

Originalna verzija romana je odmah po objavljivanju postala bestseler, i do danas drži neverovatne rekorde čitanosti, i doživela je nebrojano reizdanja. Knjiga je prevedena na više od 47 jezika, a samo u Italiji je imao tiraž od šest i po miliona primeraka.

Ovo delo se danas svrstava među 100 najznačajnijih naslova 20. veka.

Po ovom čuvenom romanu, koji će sada biti restilizovan je 1986. Snimljen i igrani film sa Šonom Konerijem u glavnoj ulozi.

(MONDO)

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Skarlet

Jednom recju-zalosno.Nasao covek nacin da na staroj slavi zaradi.Knjiga zahteva koncentraciju i nista drugo.Kad bi svi pisci prepravljali knjige za one koji ne znaju da sastave dve prosto prosirene recenice,gde bi nam bio kraj.

emberto uko

jej, to za nas malo gluplje :))

Smucalica

Kako je to dobra knjiga, a kako ce joj ovim spustiti nivo. Ta knjiga i jeste dobre zbog nacina pripovedanja, a kada joj daju "laganost" nista od toga nece ostati.

SERIJE