• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinju Mokranjčevi dani

Festival "Mokranjčevi dani", 46. po redu, biće održan od 9. do 15. septembra u Negotinu, rodnom gradu kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca, jednog od najznačajnijih srpskih kompozitora, dirigenta i pedagoga.

Ove godine u okviru "Mokranjčevih dana" i u Beogradu će biti održana dva koncerta kojima će manifestacija biti najavljena, odnosno završena.

Na prvom, nazvanom "U susret Mokranjčevim danima", u utorak 6. septembra u Skupštini grada će nastupiti hor Prvog beogradskog pevačkog društva sa dirigentom Svetlanom Vilić.

Na programu će biti duhovna muzika Marinkovića, Balakirjeva, D. Vilića, Govedarice, Kuznjecova, Papakonstantinua, Tajčevića, Kedrova, Stankovića, Česnokova i Čajkovskog. Ulaz je slobodan.

Drugi koncert, "Odjeci Mokranjčevih dana" biće održan po završetku manifestacije u Negotinu, 17. septembra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Na tom koncertu nastupiće hor AKUD"„Ivo Lola Ribar", kao pobednik Natpevavanja horova u okviru prošlogodišnjih negotinskih "Mokranjčevih dana".

Hor će izvesti dela Kedrova, Hristova, Rahmanjinova, Česnokova, Božića, Mokranjca, Firfova i Babića. Prodaja ulaznica na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

U saopštenju Mokranjčeve zadužbine navodi se da bi predstavljanje Mokranjčevih dana u Beogradu trebalo da postane tradicionalan deo kulturnog života glavnog grada.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE