• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Balet milanske Skale u Beogradu

Mladi baletski igrači, učenici Akademije Teatra milanske Skale, izvešće večeras u Sava centru ozbiljan program i zahtevne koreografije značajnih svetskih koreografa.

Učenici evropske baletske škole sa tradicijom dugom dva veka, mladi igrači koji su već dobili angažmane u svetskim baletskim kompanijama ili učestvuju u redovnom repertoaru Baleta milanske Skale, izvešće koreografiju "Večernje pesme" jednog od najmarkantnijih predstavnika savremene igre Jiržija Kilijana na muziku Antonjina Dvoržaka.

U prvom delu nastupa, trupa mladih igrača izvešće i komad albanskog koreografa Anželina Preljokaja "Bele suze" na muziku Baha i Pursela a nakon pauze pred beogradskom publikom predstaviće se izvođenjem klasičnog komada Žorža Balanšina "Tema i varijacije" na muziku Petra Iljiča Čajkovskog.

Slavni ruski koreograf uradio je ovo delo za "New York City Ballet" a posvetio je podsećanju na izuzetan istorijski period u kome je klasična igra procvetala zahvaljujući muzici Čajkovskog.

Buduće baletske zvezde koje će publika za par sezona gledati u naslovnim rolama svetske plesne produkcije, još uvek su učenici Akademije Teatra milanske Skale, institucije osnovane 1813.godine.

U saradnji sa Nacionalnom fondacijom za igru Akademija Teatra milanske Skale u septembru je otvorila departman Baletske škole u Beogradu, prvi van Italije, koji vodi mlada baletska umetnica Ðulija Rosito pod patronatom iskusnog pedagoga Frederika Olivijerija, direktora Baletske škole Teatra milanske Skale.

(MONDO/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE