• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Patriotik hipermarket" u Bitefu

U Bitef teatru večeras će premijerno biti izvedena predstava "Patriotik hipermarket", po zajedničkom dramskom tekstu Milene Bogavac iz Beograda i Jetona Neziraja iz Prištine, u režiji Dina Mustafića iz Sarajeva.

Predstava o životu Srba i Albanaca na Kosovu zasnovana je na širem projektu dokumentarističkog istraživanja i na svedočenjima običnih ljudi, koje su zatim Bogavac i Neziraj uobličili u dramske scene.

U Bief teatru ističu da ovaj projekat nadilazi nacionalni i predstavlja opšteljudski nivo, van političkih tokova. Koproducenti su Asocijacija Kulturanova (Novi Sad) i Multimedia centar (Priština).

Glumci su iz različitih sredina, a predstava je bilingvalna i svi govore i srpski i albanski. U ansamblu su Dubravka Kovijanić, Milutin Milošević i Slobodan Beštić (Beograd), Kuštrim Hodža (Priština), Ema Andrea (Tirana) i Bajruš Miaku (Skoplje).

Muziku je komponovao Vlada Pejković (Beograd), a koreograf je Gjergj Prevezi (Tirana).



(Tanjug)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milica

Jedva cekam da pogledam! :) Mada, mozda opet onaj klempavi Obradovic sa svojim huliganima planira da izrazi neslaganje sa repertoarom Bitef teatra, pa dodje opremljen lancima i bejbol palicama sa svojim drugarima da mirno protestuje i iskoristi svoje huligansko pravo da maltretira ljude!

SERIJE