• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetska premijera opere "Mileva" u Novom Sadu

Svetska premijera opere "Mileva", nastale po motivima iz života Mileve Marić Ajnštajn, koju je komponovala Aleksandra Vrebalov po tekstu Vide Ognjenović, biće održana u petak 21. oktobra u Novom Sadu.

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Milosavljević kaže da je ovo pozorište kao nacionalna kuća dužno da stvara nova dela koja će u budućnosti postati umetnička baština države.

"Naša je dužnost da obezbedimo još jedno delo u domaćem operskom stvaralaštvu, jer opere ne nastaju često i zahtevaju izuzetno veliko angažovanje, koncentraciju i volju kompozitora", rekao je Milosavljević.

Kompozitorka Aleksandra Vrebalov rekla je da je ovo svetska premijera, kao i da je proces komponovanja trajao još i za vreme proba.

"Ja sam aktivno učestvovala na probama ansambla i tek kada je započeo proces režiranja ovog komada videla sam gde su mesta na kojima treba nešto oduzeti ili dodati."

Dirigent Aleksandar Kojić kaže da je celokupan rad na operi "Mileva" bio izazov za ansambl, koji je navikao na klasičan repertoar i koji je prvi put učestvovao u stvaranju novog, modernog dela.

Pored novosadske premijere koja je najavljena za petak u 19 časova, opera "Mileva" biće premijerno izvedena i u Beogradu, 25. oktobra u Centru "Sava", u okviru 45. Bemus-a.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE