• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Razgovor sa klavirom" Antonija Vilardija

Istaknuti italijanski kompozitor i pijanista Antonio Vilardi predstaviće sutra u Centru lepih umetnosti "Gvarnerius" program "Conversando con il piano - Razgovor sa klavirom".

Umetnik svetske slave i dobitnik prestižnih međunarodnih priznanja za autorski rad iz oblasti muzike i teatra, nastupiće dan kasnije, 26. oktobra, i u Narodnom muzeju u Kikindi, najavio je "Gvarnerius".

Vilardi, koga je 2009. godine predsednik Italije odlikovao Ordenom viteza za izuzetne zasluge u promovisanju italijanske kulture u svetu, ovaj "razgovor sa klavirom" je zamislio kao spoj Oskarom nagrađene muzike iz popularnih filmova "Život je lep" (La vita e bella) i "Poštar" (Il Postino) i svojih autorskih kompozicija, među kojima je i obrada poznate pesme grupe "Nirvana" - "Smells like teen spirit".

"'Razgovor sa klavirom' predstavlja dijalog kompozitora i klavira. To je dijalog u kojem reči nisu važne, dijalog koji se sastoji od osećanja i iskustava koja govore. Emocije poput strasti, straha, ljubavi, postepeno obuzimaju telo i izražavaju se kroz uspomene i snove", objasnio je kompozitor.

Vilardi je rođen u Kaljariju (Italija) 1959. godine. Diplomirao je flautu, klavir i kompoziciju, a poseduje i diplomu iz oblasti prava, ekonomije i menadžmenta.

Od 1997. je generalni i umetnički direktor pozorišta "Sen Mišel" u Briselu. Osnivač je orkestra Briselske filharmonije.

Kao pijanista i kompozitor, Vilardi je imao veliki broj turneja, a sarađivao je sa umetnicima poput Leonarda Bernštajna, Roberta Fabrićanija, Ravija Šankara, Borisa Jurevinija.

Napisao je više od 30 originalnih kompozicija za dramske i plesne komade, koje su izvođene širom sveta.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE