• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Otišao je Kralj"

Kolege i prijatelji preminulog glumca ne štede reči hvale na njegov račun.

Dramski pisac i reditelj Siniša Kovačević istakao je da je teško u bilo kojoj profesiji naći nekoga ko je omiljen kod svih kao što je to bio Petar Kralj.

"Petar Kralj je bio kralj opšte ljubavi. Njega je ime obeležilo. Bio je kralj glume, prijateljstva, dobrodušnosti, altruizma, humanosti i rodoljublja", rekao je Tanjugu Kovačević.

"To je bio čovek na koga se izlio rog izobilja sa mnoštvom darova, sa darom za život, da voli nesebično", izjavio je on dodajući da njegovu smrt doživljava kao lični gubitak jer su bili vezani i prijateljstvom i poslovnom saradnjom i zavičajnošću te da je iskreno ganut i tužan.

Bora Todorović, koji je sa Kraljem počeo karijeru u Ateljeu, istakao je da je njegov odlazak veliki gubitak za čitavo glumište.

"Nikog nije mrzeo, svakog je voleo, bio je divan kolega, jedan i jedinstven čovek, veliki radnik i veliki umetnik", rekao je on.

"Otišlo je 40 godina mog života na sceni i druženja. Suviše je vruće da bih nešto pametno rekla", kazala je Svetlana Bojković.

Reditelj Nebojša Bradić rekao je da ga je "uvek obuzimala radost kada bi ugledao Peru Kralja na pozorišnoj sceni".

"Pamtim ga kao ljubaznog, predanog poslu i pozorištu. Očekivali smo čudo da se oporavi", kazao je Bradić.

Dramski pisac i reditelj Dušan Kovačević istakao je da je Kralj bio jedan od najvećih glumaca ne samo u drugoj polovini 20. veka kada nam je svoj jedinstveni dar nesebično poklanjao, već jedan od najvećih u sveukupnoj istoriji srpskog pozorišta.

"Bio je glumac i čovek izuzetne plemenitosti, sa osmehom koji je nosio i na sceni i u privatnom životu", rekao je Kovačević uz napomenu da još uvek ne može da veruje da je Kralj otišao.

"Videli smo se pre nekoliko meseci u pozorištu, nadajući se da će ovu sezonu igrati , iako smo znali da je teško bolestan. Verovali smo u čudo koje se nije dogodilo. Ali, u životu čudo se događalo sa Kraljem dok je bio na sceni gde je mogao sve", zaključio je u izjavi za Tanjug Kovačević.

I na društvenim mrežama su reakcije na smrt glumačke legende.

"Pa ko je ostao? Gotovo niko", napisala je na Twitteru Biljana Srbljanović, a na istom sajtu Minja Bogavac je postavila Kraljev citat koji glasi "Kakvo god da je vreme u kome je čovek, ja stvarno ne znam kako živeti a da ne verujete u to što radite".



(Tanjug/MONDO)

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

darko

pocivaj u miru legendo

...

Mnogo mi je zao... neka pociva u miru.

Gaga

Samo prezime kaze ko je, laka mu zemlja

SERIJE