• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajde da menjamo knjige

Prva Otvorena biblioteka u Srbiji postavljena je danas preko puta Gete instituta u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Uzajamnost je jedino pravilo za korišćenje ove biblioteke - jednu uzetu knjigu zameniti nekom svojom ili je vratiti nakon čitanja. Nema registracije, roka do koga knjiga mora biti vraćena, niti je broj knjiga koje se mogu uzeti ograničen.

Knjige koje se ostavljaju mogu se i obeležiti imenom, datumom, rečju ili nečim drugim, kako bi se poslala poruka budućem vlasniku ili korisniku knjige.

"Otvorena biblioteka, za koju nije potrebna članska karta, pripada svojim korisnicima i Beogradu. Ona je zajednička, što znači da njeno stanje zavisi od toga kako je održavamo i kako razmenjujemo knjige. Ovo je prva Otvorena biblioteka u Beogradu, nadamo se ne i poslednja", navedeno je u saopštenju.

Ovaj projekat je inicijativa "Gete-Gerile", grupe mladih ljudi između 20 i 25 godina, koji u kreativnoj saradnji sa Gete institutom predlažu i organizuju programe sa ciljem da mladima u Srbiji približe nemački jezik i kulturu na drugačiji i direktniji način nego što je to uobičajeno.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

predator

Ko je izucavao ekonomiju, i to monetarnu, vec zna sta ce se desiti sa bibliotekom. To ce biti skupina najjeftinijih i najlosijih knjiga koje preostanu nakon zadrzavanja kvalitetnijih.

Nasmejana

BRAVO!

SERIJE