• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Američki gospel hor "leči svet"

Američki gospel hor će u okviru evropske turneje, nazvane po pesmi Majkla Džeksona "Heal the World" održati nekoliko koncerata u Srbiji.

Jedan od vodećih američkih horova nastupiće 14. decembra u novosadskoj Sinagogi, 15. decembra u beogradskom Centru "Sava", 16. decembra u Domu kulture u Novom Pazaru, a zatim slede koncerti u Kragujevcu 17. decembra i Nišu 18. decembra.

Oni će na koncertima predstaviti svoj prvi album, a polovinu prihoda od njegove prodaje pokloniće u humanitarne svrhe u gradovima gde nastupaju.

Američki gospel hor (American gospel choir) osnovao je producent i sveštenik Leni Sverindžen 2003. godine u Tampi, na Floridi, u saradnji sa pevačicom Nikol Ingram.

Zbog naglašene duhovnosti u interpretaciji, publika je hor nazvala "Anđeoski glasovi zahvalnosti".

"Nije samo potrebno da umetnik peva o ljubavi i razumevanju, već da istinski živi ono o čemu peva. To možete da doživite posle naših koncerata kada umetnici izađu u hol dvorana da se slikaju sa publikom, pričaju, dele autograme. Mi živimo ono o čemu pevamo", objasnio je Sverindžen.

Pojedinačno ili kao hor nastupali su sa mnogim velikim imenima kao što su Fejt Hil, Tears for Fears, The Temptations, Šinejd O Konor, Džesika Simson, Simple Minds...

Njihov stalni koncertni dom je "House of Blues" u glavnoj ulici "Diznivorld"-a u Orlandu, gde svake nedelje drže koncerte za turiste iz celog sveta, a tokom zime idu na turneje po svetu.

(MONDO/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE