• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slike Nikole Vukosavljevića u Galeriji ULUS-a

Radovi profesora Nikole Vukosavljevića biće izloženi od srede, 23. novembra.

Profesor vajarstva na Fakultetu likovnih umetnosti sarađuje sa baletskim studiom "Perpetuum dance company", i iz te zajednice nastale su slike igrača na probi, koje će biti izložene u Galeriji ULUS-a.

"Prepoznajući i istražujućiu poimanje živih oblika u kretnji i kroz sva fizička svojstva, umetnik iz Beograda stupa u napet i složen odnos crtačkog pratioca. Njegovi akvarelisani i tušem i periom izvedeni ritmovi, a jednako i brzi potezi stvaranja gvašem su visprena ponuda opažajne razmene i kontrolisanog iskustvo, doslovno i vidljivo za svaki potez", piše u katalogu izložbe.

Na otvaranju izložbe biće izveden i performans igrača "Perpetuuma", kao živi prikaz pokreta koje je Vukosavljević ovekovečio.

Nikola Vukosavljević (1946) je redovni profesor za predmete vajanje i crtanje na FLU. Izlagao je na više od 300 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, i samostalno izlagao crteže, akvarele, medalje, reljefe i punu plastiku.

Laureat je čak 15 nagrada među kojima su 1971. Nagrada iz Fonda vajara Vladete Petrića, 1972. Nagrada iz Fonda vajara Sretena Stojanovića, 1978. Nagrada za skulpturu na izložbi Crtež i mala plastika, Nagrada Fonda Moša Pijade, Nagrada XIX Oktobarskog salona za skulpturu, 1987. "Zlatno dleto"...

Izložba traje do 6. decembra.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE