• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gala koncert u Narodnom pozorištu

Tradicionalni Novogodišnji gala koncert biće održan u sredu, 13. januara, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Novu godinu po julijanskom kalendaru publika će dočekati uz najpopularnije arije koje će izvoditi prvaci Narodnog pozorišta.

Opersko gala veče otviruče novi direktor Opere Đorđe Pavlović koji će predvoditi Orkestar u izvođenju "Praznične uvertire" Dmitrija Šostakovila, a potom će orkestar sa dirigentom Zoricom Mitev Vojnović izvesti nekoliko najpopularnijih arija sa prvacima pozorišta.

Vera Miranović Mikić će pevati ariju iz opere "Madam Baterflaj" Đakom Pučinija, Dragoljub Bajić ariju iz opere "Evgenije Onjegin" Petra Iliča Čajkovskog, a Aleksandra Angelov Habaneru iz Bizeove "Karmen".

Vladimir Andrić će izvesti ariju Poze iz Verdijeve opere "Don Karlos", Jelena Vlahović i Dušan Plazinić duet Amneris i Radamesa iz verdijeve "Aide".

Na svečanom Novogodišnjem koncertu dirigovaće i Đorđe Stanković. Pod njegovim rukovodstvom operski prvak Živan Saramandić izvešće ariju kneza Igora iz istoimene opere Aleksandra Borodina, Dušan Plazinić ariju Dika Džonsona iz "Devojke sa zapada" Pučinija, a Ana Rupčić Petrović ariju Odabele iz Verdijeve opere "Atila".

Pod dirigentskim vođstvom Dejana Savića nastupiće operski prvaci Miodrag D. Jovanović, Hon Li i Jasmina Trumbetaš Petrović.

Dirignet Pavlović predvodiće orkestar u nastupu Sanje Kerkez, Janka Sinadinovića, Jadranke Jovanović kao i na kraju koncerta kada će orkestar izvesti kompozicje "Grk Zorba", "Marš na Drinu" i "Tamo daleko".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE