• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Staklena menažerija" u Domu omladine

Komad američkog pisca biće izveden u okviru projekta kojim se obeležava vek od njegovog rođenja.

U okviru projekta "Tenesi Vilijams - 100 godina posle", kojim se obeležava 100. godišnjica rođenja istaknutog američkog dramskog pisca, u Domu omladine će 24. i 25. januara biti izvedena predstava "Staklena menažerija", u režiji Ane Konstantinović.

"Staklena menažerija" je prva uspešna drama Tenesija Vilijamsa i govori o usamljenim ljudima koji žele da osmisle svoje živote, a udaja, posao, putovanje, novac, prošlost su iluzije koje ih održavaju u životu, ali ih istovremeno od njega udaljavaju.

Vilijams je u predgovoru drame naveo da u pozorištu želi da vidi istinu, a ne fotografsku kopiju stvarnosti, te tako i ova predstava traga za istinom.

Dramaturg i muzički saradnik je Ana Đorđević, scenografiju i kostim potpisuje Kaća Todović Krković, a u predstavi igraju Željko Maksimović, Zinaida Dedakin, Katarina Dimitrijević i Miljan Prljeta.

Projekat "Tenesi Vilijams - 100 godina posle" finansijski je podržala Ambasada SAD u Beogradu, a realizuje se u saradnji s Američkim kutkom, Domom omladine Beograda, Muzejem pozorišne umetnosti Srbije i Bibliotekom grada. Izvršni producent je organizacija "Eho Animato".

(MONDO/Agencije)



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE