• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikrob - retrospektivna izložba

Izložba "Zbogom andergraund: Saša Marković Mikrob" biće otvorena u petak uveče u Salonu Muzeja savremene umetnosti (MSU).

Zajednički projekat MSU i Remonta, nezavisne umetničke asocijacije, obuhvata retrospektivu, tematsku izložbu i monografiju o Saši Markoviću Mikrobu (1959 - 2010), jedinstvenoj pojavi na srpskoj alternativnoj i umetničkoj sceni.

U Salonu MSU biće predstavljeni izabrani radovi iz Markovićevog opusa, iz svih ciklusa i područja njegovog umetničkog delovanja uključujući fanzine, radove iz foto-automata, crteže, maske, fotodokumentaciju performansa, akcija i izložbi, video-radove, autorske omote za muzičke diskove i instalacije, najavili su organizatori.

Vizuelni umetnik, novinar, radijski voditelj, Marković se na kulturnoj sceni Srbije pojavljuje početkom devedesetih, izlaže u galerijama svoje prve radove, fotografije iz fotoautomata.

Njegov opus čine crteži, maske, performansi, grafike, video-radovi, instalacije, omoti za muzičke diskove, objekti i asemblaži.

Svoj rad zasnovao je na šest principa kojih se pridržavao tokom cele karijere: umetnost mora biti narativna, svima pristupačna, zabavna i smešna, dosledna, lokalno orijentisana i proizvedena jeftinim sredstvima.

Za Markovića je umetnost pre svega bila oblik socijalne komunikacije, druženja, umrežavanja i darivanja, način bivanja u svetu i stalnog traženja vlastitog mesta u njemu.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

misko

jedan je mikrob. svi na izlozbu!

SERIJE