• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba Pabla Pikasa u Beogradu

Krajem sledeće nedelje u Beogradu biće otvorena izložba "Na Azurnoj obali", čuvenog španskog umetnika Pabla Pikasa.

Izložba nosi naziv "Na Azurnoj obali" i predstavlja retko viđenu kolekciju najvrednijih Pikasovih dela iz opusa keramike, srebra i zlata, koje je stvarao upravo na Azurnoj obali, u gradiću Valori, na jugu Francuske nedaleko od Kana.

Zahvaljujući galeriji Deva Puri iz Slovenije, koja je već poznata po organizaciji velike izložbe "Božanstveni svetovi" Salvadora Dalija, domaća publika će imati priliku da u Beogradu vidi postavku koja otkriva najmanje izlaganu oblast u opusu Pabla Pikasa a to je keramika.

Iz nekoliko privatnih kolekcija prikupljeno je oko 100 eksponata - predmeti od keramike, srebra i zlata, praćeni su plakatima koje je Pikaso radio za godišnje izložbe keramike u Valoriju. Izložba će biti predstavljena publici u regionu do kraja 2012. – nakon Bleda i Beograda seli se i u Dubrovnik.

Izložba će se održati u prostoru zgrade "Beko" u Bulevaru Vojvode Bojovića i trajaće od 3. februara do 15. aprila 2012. godine. Cena karte u redovnoj prodaji iznosiće 450 RSD uz mogućnost popusta na grupne posete.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

holms

ne volim pikasa, jer je vise brinuo o svom imidzu nego o svojoj umjetnosti, koja je u sustini i odraz njegove zelje da bude drugaciji i da se o njemu prica, mislim da nije stvarao iz "pravih" umjetnickih razloga...i ja vise volim dalija, ali opet savjetujem da se izlozba svakako pogleda, i ja bih da sam u prilici ;)

blb

Jao divno! Jedva cekam da odem. Dalija volim vise, ali i ovo zvuci veoma interesantno. Steta je sto izuzetno malo mojih vrsnjaka (a ja nisam stara uopste) ide na ovakve kulturne manisfestacije, izlozbe itd. :)

SERIJE