• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovacije za "Bahantkinje" u Nemačkoj

Na prvom gostovanju u Nemačkoj posle četiri decenije, Narodno pozorište je uspešno izvelo dramsku predstavu "Bahantkinje" u režiji gosta iz Švedske Stafana Valdemara Holma.

Izvođenju predstave 27. i 28. januara na sceni teatra "Šaušpilhauz" u Dizeldorfu pored brojne publike prisustvovale su i ugledne ličnosti iz sveta pozorišta u Nemačkoj i sa prostora bivše Jugoslavije.

Predstavu, u kojoj je Holm na moderan način prikazao univerzalnu borbu racionalnog i iracionalnog u Euripidovoj priči o širenju dionizijskog kulta u Grčkoj i protivljenju kralja Tebe Penteja bahanalijama, po antičkom pesniku najmilijeg i najstrašnijeg boga, nemačka publika ispratila je ovacijama obe večeri, navodi se u saopštenju Narodnog pozorišta.

U predstavi su igrali Nenad Stojmenović (Dionis), Marko Nikolić (Tiresija), Tanasije Uzunović (Kadmo), Aleksandar Srećković (Pentej), Slobodan Beštić (Glasnik), Radmila Živković (Agava), Stela Ćetković (Alfa), Nela Mihailović (Beta), Jelena Helc (Gama) i Daniela Kuzmanović (Delta).

Poslednji put Nacionalni teatar gostovao je u Nemačkoj 1971. godine. Tom prilikom, u Bonu, Manhajmu, Remšajtu i Frankfurtu, izvedena je Stankovićeva "Koštana".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE