Predstave "Suviše blizu" Alehandra Seruda, “U tranzitu” Anabele Lopez i “Ludak koji hoda” Džona Ingera biće izvedene 31. Marta u Centru “Sava” u okviru Beogradskog festivala igre.

"Inspirisano otrovnim i intimnim klavirskim solo komadima Filipa Glasa i Dastina Ohalorena...", ono je što publika može očekivati od plesne predstave “Suviše blizu”.

Njen autor kreirao je brojna dela za tettre širom sveta. Serudove naslove izvode plesne trupe širom SAD, Nemačke, Danske, Holandije i Australije.

"Mentalno stanje uma kakvo obuzme ljude kada se nađu u neodređenom javnom tranzitnom prostoru. Složeni karakteri susreću se sa svojom sposobnošću ili nesposobnošću da postupaju iskreno u dijalogu sa strancima. Suočeni sa ograničenim i ponekad neočekivanim susretima, ljudi su uhvaćeni u neminovni kovitlac sačinjen od osećaja nelagodnosti, nestrpljenja, usamljenosti, straha, ćudljivosti, odvažnosti i želje", slogan je koji najavljuje predstavu "U Tranzitu".

"Ludak koji hoda" dramatična je avantura o tri žene – njihovim međusobnim odnosima i odnosima prema muškarcima u njihovim životima. "Komična postavka sa ozbiljnim podtekstom", kaže se u najavi ove predstave.

Nacionalna plesna kompanija je osnovana 1979. godine, pod imenom Nacionalni klasični balet Španije i njen prvi direktor bio je Viktor Uljate. Godine 1983. upravu Nacionalnog klasičnog baleta Španije je preuzela Marija de Avila, koja je izvršila sistematizaciju rada kompanije i otvorila vrata velikim koreografima poput Žorža Balanšina i Entonija Tjudora.

(MONDO)