• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pajaci" ponovo u Narodnom pozorištu

Popularna opera "Pajaci" posle dvogodišnje pauze vraća se večeras na Veliku scenu Narodnog pozorišta, najavljeno je iz nacionalnog teatra.

Jednočina opera italijanskog kompozitora Ruđera Leonkavala "Pajaci" komponovana u verističkom stilu, drama iz realnog života, premijerno je izvedena 1892. godine u Teatru dal Verme u Napulju. Već na prvom izvođenju doživela je uspeh i ostala popularna do danas.

Najprepoznatljivija je po ariji "Smej se, pajaco", koju su pevali svi vrhunski tenori od Karuza do Pavarotija. Posebnost Leonkavalove (1858-1919) opere "Pajaci" je i što je prva u celini snimljena opera, 1907.godine.

U Narodnom pozorištu "Pajaci" su poslednji put bili na repertoaru 19. juna 2010. godine. Večeras na Velikoj sceni igraće se obnovljena predstava koja je premijerno izvedena 14. marta 2007.godine  u režiji gosta iz Bugarske Plamena Kartalova.

U podeli su Dušan Plazinić (Kanio), Suzana Šuvaković Savić (Neda), Miodrag D.Jovanović (Tonio), Vladimir Andrić (Silvio), Darko Đorđević (Pepe).

Učestvuju Orkestar i Hor Narodnog pozorišta, a dirigent je Đorđe Stanković.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE