• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uručena nagrada "Žanka Stokić"

Nagrada "Žanka Stokić", koju deseti put dodeljuju Narodno pozorište, "Večernje novosti" i grad Požarevac, svečano je uručena danas glumici Ljiljani Blagojević na Velikoj sceni nacionalnog teatra.

Pozdravljena ovacijama mnogobrojne publike, Blagojevićeva je pročitala govor u kome se obraća imaginarnom mladom kolegi koji ulazi u svet glume.

"Živimo u vremenu velikih lomova, brzih promena, u kome se emocija smatra slabošću i sve se meri samo profitom", ukazala je ona.

Prethodno je upravnik Narodnog pozorišta Božidar Ðurović pročitao obrazloženje žirija da je prvakinja Drame nacionalnog teatra Ljiljana Balgojević u punoj meri obeležila pozorišni i filmski život Srbije svojom stvaralačkom zrelošću i bogatstvom glumačkog izraza.

Njen glumački volumen je izuzetno širok i ona je jedna od retkih srpskih glumica koje mogu sa pođednakim uspehom da igraju skoro sve žanrove, što dokazuje i dugačak spisak njenih uloga, ocenio je žiri, navodeći više od 60 ostvarenja u teatru, više od 50 filmova i mnogobrojne televizijske serije.

Ðurović je uručio dobitnici Plaketu koju daruje nacionalni teatar, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića, a gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević predao joj je statuetu "Velika Žanka", rad akademskog slikara Dragiše Miloševića.

Kao gost iznenađenja pojavio se reditelj Emir Kusturica u čijem je prvom filmu "Sjećaš li se Doli Bel" Blagojevićeva ostvarila vrlo zapaženu ulogu.

"Kada smo snimali 'Doli Bel' bio je strašan problem što je Ljilja morala u jednoj sceni da se donekle obnaži, a danas se postaje popularan upravo preko pornografije i nasilja", rekao je Kusturica.

Prethodno je u Muzeju Narodnog pozorišta otvorena izložba slika posvećena jednoj od najvećih srpskih glumica 20. veka Žanki Stokić, pod nazivom "Žanka u mom snu" autorke Verice Milošević.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE