• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba serigrafija Endija Vorhola u Subotici

Posle Sombora, izložba originalnih serigrafija tvorca umetničkog pravca pop art Endija Vorhola "15 minuta slave" postavljena je u Galeriji "Dr Vinko Perčić" u Subotici.

Do 21. aprila publika će moći da pogleda tridesetak radova poznatog umetnika, među kojima su originalne serigrafije "Merilin Monro", edicije "Cveće" (Flowers), "Marta Grejem" (Martha Graham), "Dame i gospodo" (Ladies and Gentleman), kao i ostala dela rađena u prepoznatljivoj tehnici pop arta.

Izloženo je i delo "Brzi klizač" (Speed Skater), koje je bilo simbol takmičenja u brzom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. godine.

Američki slikar, reditelj, publicista, glumac i fotograf Vorhol (1928-1987) tokom šezdesetih godina je od jednog od najuspešnijih reklamnih ilustratora postao jedan od najpoznatijih umetnika Amerike.

Čuven po slikama supa marke "Kembel" i boca "Koka-kole", Vorhol je postao jedna od najvećih figura popularne kulture i slikao je i ličnosti poput Merilin Monro, Elizabet Tejlor, Elvisa Prislija...

Organizatori izložbe su Galerija "Dr Vinko Perčić" i Fondacija "Danilo Kiš" iz Subotice u saradnji sa "Viskonti art galerijom" iz Ljubljane, u čijem vlasništvu su izložena dela.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE