• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Odmržnjavanje" u Božidarcu

Izložbu "Odmržnjavanje" koja se bavi porukama i simbolima mržnje na fasadama Beograda biće otvorena u subotu 28. aprila u 20 časova u galeriji Centra za kulturu Božidarac.

Prvi deo izložbe, koju će da otvori reditelj Stevan Filipović ("Šišanje", "Šejtanov ratnik"), govori o znakovima koje su nacističke, fašističke i rasističke organizacije zloupotrebile i prisvojile kao simble svojih zločinačkih ideologija i znakovima koji šalju poruke mira i ljubavi i koji kroz istoriju nisu imali negativan kontekst.

Drugi deo predstavlja grafite fotografisane na ulicama Beograda koji jasno šalju poruke mržnje, a negde se ovi simboli očigledno korste bez zle namere, ali verovatno u neznanju autora grafita.

Treći deo postavke čini "akcija odmržnjavanja" u kojoj učestvuju Beograđani, od muzičara (Nikola Čuturilo), reditelja (Stevan Filipović, Boban Skerlić), glumica (Bojana Maljević, Olivera Ježina), preko snimatelja i novinarki (Veljko Đurović, Maša Mileusnić, Jelena Veljković, Jelna Đurović) do predsednika i kandidata za predsdnika opštine Vračar (Branislav Kuzmanović i Vlada Raca), profesora, direktora kulturnih institucija, umetnika, pisaca...

Autori izložbe su dizajneri Ivan Apostolski i Predrag Stakić, pobednik međunardnog konkursa za logo ljudskih prava i rukovodilac Centra za kulturu Božidarac Katarina Španić Ostojić.

Pored izložbe u subotu će u Božidarcu biti održano i finalno veče festivala Tvoj zvuk 2.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

lela

A nazalost sve sto je srpsko mrzili su oni koji su protiv srba zato cccc ima veze jako mi se svidja ovo sa srcadima i ja volim srpski grb bas mi je onako kul...a pogotovu sto reprezentuje nasu istoriju i tradiciju.

Obavešteni i pravi patriota

Nažalost naš grb je i te kako bio zloupotrebljavan u prethodne dve decenije, a ni danas nije mnogo bolje. A pošto sam bio na izložbi (ti očigledno nisi) znam da se bavi upravo ukazivanjem na tu opasnost da i srpski grb bude uprljan kao recimo kukasti krst, koji je takođe bio pozitivan simbol hiljadama godina, sve dok ga nemački ludaci, sakriveni iza patriotizma i ljubavi prema nekim vrednostima, nisu uzeli pod svoje i u ime svog naroda i tih vrednosti i ljubavi počinili nezapamćene strahote. Isto to su radile i domaće psihopate tokom poslednjeg rata, u naše ime i ime nekih vrednost

alo bre

kakve veze imaju ocila (CCCC) sa mrznjom? Nalazi se u grbu republike Srbije, vi ste bolesni. Sve sto je srpsko, vama je mrznja. U Srbiji nikad gore.

SERIJE