• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd domaćin skupa o Šekspiru

Udruženje za međunarodnu komunikaciju na engleskom jeziku (English Speaking Union) organizuje u subotu 5. maja u Beogradu konferenciju posvećenu Vilijemu Šekspiru, jednom od najznačajnijih dramskih pisaca u istoriji književnosti.

Skup će biti održan u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a glavni predavač i gost konferencije biće predsednik Memorijalne fondacije Šekspirovog rodnog mesta Stratforda i upravnik Šekspirovog kraljevskog pozorišta Stenli Vels.

Vels je priredo bibliografije radova o Šekspiru, Šekspirov rečnik, a učestvovao je i u radu na enciklopediji o velikom piscu. Autor je Šekspirove biografije i član uređivačkog tima Šekspirovih izdanja u okviru kuća Pingvin (Penguin) i Oksford (Oxford).

Na skupu će učestvovati i Pol Edmonds, a na skupu će biti predstavljena njegova i Velsova zajednička knjiga "Šekspir uzvraća udarac", o kontroverznoj temi Šekspirovog identiteta, nastala kao reakcija na film Ronalda Emeriha "Anonimus" (Anonimous).

Na listi predavača su i profesor lingvistike na Univerzitetu u Bangoru Dejvid Kristal, šef katedre za anglistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu Zoran Paunović i Zorica Bečanović Nikolić sa katedre za Opštu književnost i teoriju književnosti na istom fakultetu.

Skup će otvoriti vršilac dužnosti direktora Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamara Vučković.

(Agencije)

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stena

U koliko sati pocinje i da li je ulaz besplatan?

Penelopa

Kad pocinje ovo? :)

Tamara

Mozete li mi samo reci u koliko sati pocinje predavanje? Negde sam videla da Vels pocinje u 10.30, ali ne znam da li ce ostali predavaci biti pre njega ili je to pocetak ili kako...?

SERIJE