• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Noć muzeja – za hrabre i znatiželjne

Predstojeća deveta "Noć muzeja", 19. maja, ponudiće publici niz interesantnih programa, pa će tako u Etnografski muzej ući samo najhrabriji koji se ne boje da prođu ispod merdevina, ljubitelje nauke obradovaće mogućnost da saznaju kako se prognozira vreme, dok će znatiželjni da vide kako je biti ispred TV kamera moći da uđu u studio RTS-a.

PR manifestacije Noć muzeja Nemanja Kostić preporučuje da se krene sa oboda grada ka centru, pa bi polazna tačka mogla da bude Dvorski kompleks na Dedinju, gde će prvi put u okviru manifestacije biti organizovano stručno vođenje.

Sa Dedinja posetioci mogu da se spuste na Vračar gde će im Narodna biblioteka Srbije omogućiti da se "vrate" u tridesete godine 20. veka uz čajanku, oldtajmere, muziku iz tog doba, tako da će biti živo na platou ispred Hrama Svetog Save, rekao je Kostić Tanjugu.

Preko puta biblioteke je Prva opservatorija Srbije gde će zainteresovani imati priliku da vide kako se meri temperatura, čime se meri vazdušni pritisak, da na licu mesta izmere vlažnost vazduha i saznaju kako se prognozira vreme.

Kostić je preporučio i Muzej Jugoslovenske kinoteke i veče superheroja, u okviru koga će biti prikazane epizode iz popularnih serijala, poput pilot epizode "Wonder woman". "Tu epizodu retko ko je video, osim možda kolekcionari koji su je i pronašli", kazao je Kostić i poručio ljubiteljima priča o superherojima da mogu da dođu i u kostimima.

Što se tiče centra grada, Kostić podseća da je Etnografski muzej jedan od najposećenijih svake godine, a za deveto izdanje Noći muzeja pripremio je program o sujeverju, odnosno praznoverju. "To će biti samo za hrabre, jer će ispred ulaza biti postavljene merdevine, pa ko se usudi da uđe...", dodao je on.

Na Kalemegdanu uvek je dobro posećen Vojni muzej koji tradicionalno otvara manifestaciju fanfarama, okupljajući i najmlađe i najstarije, a ovoga puta predstaviće i ratnike Azije.

Oni koji su se pitali kako izgleda stati ispred televizijskih kamera, moći će da zavire u studio RTS-a i to saznaju. "Našminkaće vas i pripremiti za nastup pred kamerama, a onda ćete ući u studio sa poznatim licima Javnog servisa", najavio je Kostić.

Od interaktivnih programa izdvojio je i mešenje hleba u Konaku kneginje Ljubice, a pod sloganom "Kuvarice malo zbori da ti ručak ne zagori".

"Čovek u proseku uspe da obiđe šest ili sedam lokacija za tih osam sati trajanja manifestacije. Ove godine ima više lokacija - ukupno 67, ali nam se čini da je, ipak, program do sada najbolji", primetio je on i dodao da je kvalitet ovogodšnje manifestacije rezultat entuzijazma pojedinaca, s obzirom na nedostatak novca.

Prošle godine je širom Srbije zabeleženo 450.000 poseta, a samo u Beogradu 280.000.

"Svake godine obaramo rekord i očekujemo da će 19. maja biti još više ljudi u muzejima, naročito što posle nekoliko godina ''Pesma Evrovizije'' nije iste večeri kada i 'Noć muzeja", rekao je Kostić.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Danica*

Moram da idem u Etnografski muzej!!!

SERIJE