• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zagrebačka filharmonija u Beogradu

Posle tri decenije Zagrebačka filharmonija ponovo gostuje u Beogradu, u subotu 19. maja od 20 časova na Kolarcu, u okviru ciklusa regionalne saradnje tri filharmonije "Pika -Točka -Tačka".

Devedeset muzičara Zagrebačke filharmonije u subotu stiže u Beograd, predvođeno direktorom Miljenkom Puljićem.

Zagrebački orkestar, pod upravom dirigenta i umetničkog savetnika Dmitrija Kitajenka i sa solistkinjom na violončelu Monikom Leskovar, izvešće Ravelov Valcer, Rokoko varijacije Čajkovskog i Mendelsonovu Italijansku simfoniju.

Nastup u Beogradu Zagrepčanima će biti treći uzastopni koncert, s obzirom na to da samo dan pre isti program izvode u matičnoj dvorani Lisinski, a veče pre toga gostuju i u sali Slovenačke filharmonije.

Prvu sezonu projekta regionalne saradnje sledeće nedelje završava orkestar Beogradske filharmonije, sa šefom-dirigentom Muhajem Tangom, gostovanjima u Ljubljani (27. maja) i Zagrebu (28. maja).

Prvi projekat ovakvih razmera u oblasti kulture, inicirali su direktori tri nacionalna orkestra iz regiona, a zvanično podržali predsednici, premijeri, ministri kulture, gradonačelnici i ambasade SAD u sve tri države.

Od ove godine, tri nacionalne filharmonije, u okviru svojih redovnih koncertnih sezona, imaju poseban abonman pod istim nazivom "Pika-Točka-Тачка", u okviru kojeg se održava pet koncerata sa identičnim dirigentima, solistima i programom. U svakom gradu tri koncerta izvodi matični orkestar, dok su preostala dva gostovanja partnerskih orkestara. Planirano je da saradnja traje najmanje narednih pet godina.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE