• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crteži Denisa Openhajma u "Nju momentu"

Izložba crteža istaknutog američkog konceptualnog umetnika Denisa Openhajma biće otvorena 10. juna u "Nju moment galeriji ideja" u Beogradu. Denis Openhajm biće gost na otvaranju izložbe, na kojoj će biti predstavljeni njegovi crteži koji su prethodno izlagani na velikim internacionalnim izložbama i u muzejima savremene umetnosti u Sent Etjenu i Napulju, saopšteno je iz "Nju momenta".

Izložba crteža istaknutog američkog konceptualnog umetnika Denisa Openhajma biće otvorena 10. juna u "Nju moment galeriji ideja" u Beogradu.

Denis Openhajm biće gost na otvaranju izložbe, na kojoj će biti predstavljeni njegovi crteži koji su prethodno izlagani na velikim internacionalnim izložbama i u muzejima savremene umetnosti u Sent Etjenu i Napulju, saopšteno je iz "Nju momenta".

Crteži ovog umetnika deo su vrednih svetskih kolekcija Tejt galerije iz Londona, Gugenhajm muzeja iz Njujorka i brojnih prestižnih privatnih kolekcija.

Denis Openhajm je u atmosferi šezdesetih godina prošlog veka, u talasu promena koje su zahvatile umetničku praksu, bio pionir nove umetnosti zajedno s Majklom Hejzerom, Robertom Smitsonom, Ričardom Longom i drugima.

Znamenita su njegova ostvarenja iz oblasti bodiarta i lendarta, koja su ušla gotovo u sve relevantne preglede istorije umetnosti.

Tokom sedamdesetih i osamdesetih godina zašao je u oblast performansa, stvarao mašinolike skulpture koje pružaju utisak zabavnog parka, delujući na publiku putem provokacije.

Openhajm je tokom devedesetih realizovao brojne radove širom sveta u saradnji s javnim i privatnim institucijama, a medju njima je i njegovo delo "Ingejdžment" (Engagement) u Njujorku, koje predstavlja dva džinovska prstena suprotstavljena jedan drugom.

Denis Openhajm danas živi i radi u Njujorku i jedan je od najvećih živih konceptualnih umetnika sedamdesetih godina prošlog veka, koji i dalje aktivno deluje na polju savremene umetnosti.

Na otvaranju izložbe će gostovati i Tomas Mesar, počasni direktor Gugenhajm muzeja u Njujorku, kao i direktor Muzeja savremene umetnosti u Sent Etjenu Loran Hedji, dodaje se u saopštenju.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE