• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovacije Beogradskoj filharmoniji u Ljubljani

Beogradska filharmonija doživela je ovacije na sinoćnjem koncertu u Ljubljani održanim u okviru regionalnog projekta Pika-točka-tačka filharmonija iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Koncert u sali Slovenačke filharmonije u Ljubljani bio je prvi nastup Beogradske filharmonije u Ljubljani posle šest godina.

Jedan od vodećih evropskih orkestara ozbiljne muzike predstavio se ljubljanskoj publici izvođenjem dela Lia Juana, Sergeja Rahmanjinova i Petra Iljiča Čajkovskog.

Pod dirigentskom palicom dirigenta i od prošle sezone šefa Beogradske filharmonije Muhaja Tange koncert je počeo minijaturom Voz tokata (Train toccata), koja je izvedena i u dva skraćena nastupa na bis, na zahtev publike.

Jednako je pozdravljen i nastup pijaniste Alekseja Volodina iz Sankt Petersburga, koji je izveo Rahmanjinov koncert za klavir i orkestar br.3 u d-molu.

Publika je sa nastup Beogradske filharmonije u izuzetno akustičnoj koncertnoj sali filharmonije u Ljubljani nagradila glasnim ovacijama.

Projekat regionalne saradnje filharmonija u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu pod nazivom Pika-točka-tačka inicirali su direktori tri nacionalna orkestra, a podrzali predsednici, premijeri, ministri kulture, gradonacelnici i ambasade SAD u sve tri drzave.

U okviru projekta u tri grada održava se pet koncerata sa identičnim dirigentima, solistima i programom. U svakom gradu tri koncerta izvodi matični orkestar, dok su preostala dva gostovanja partnerskih orkestara. Planirano je da saradnja traje narednih pet sezona.

Beogradski deo ciklusa završen je prošle nedelje nastupom Zagrebačke filharmonije, posle gotovo tri decenije pauze koliko ni Beogardska filharmonija nije nastupala u Zagrebu.

Beogradska filharmonija večeras gostuje u zagrebačkoj dvorani "Lisinski".

(Beta, foto Facebook profil Beogradske filharmonije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE